Αφετηρία / Slide show / Νέα συσκευή σκανάρει τις φλέβες (video)

Νέα συσκευή σκανάρει τις φλέβες (video)

VeinViewer2

Μια νέα εφεύρεση έρχεται να ανακουφίσει πολλούς φοβητσιάρηδες ,που ξεροκαταπίνουν στην θέα μιας βελόνας αλλά και να μας γλιτώσει από τις απανταχού άγαρμπες νοσοκόμες που μας κάνουν τα χέρια ….σουρωτήρια για να βρουν φλέβα να τρυπήσουν.

Η νέα συσκευή ονομάζεται  VeinViewer , και χρησιμοποιεί ακίνδυνες υπέρυθρες που εντοπίζουν με χαρακτηριστική ευκολία το φλεβικό δίκτυο.

Vein1

Το VeinViewer σχεδιάστηκε από την εταιρεία Christie Medical Holdings που εδρεύει στο Μέμφις των ΗΠΑ.Εντοπίζει  τις φλέβες ,μέχρι και 0.4 ίντσες βαθιά και τις προβάλει την ίδια ώρα στο χέρι του ασθενούς.To ειδικό αυτό φως απορροφάται από την αιμογλοβίνη του αίματος και ανακλάται πίσω στο δέρμα .

Υπάρχει ωστόσο επιλογή «τέλειας ευκρίνειας» ,που μεγαλώνει την αντίθεση,και βοηθάει τους πρακτικάριους να βρουν ακόμα πιο εύκολα το κατάλληλο σημείο για να εισάγουν την βελόνα.

Ο πρόεδρος της Christie Medical Holdings , George Pinho τονίζει.αρχείο λήψης

“Μόνο το VeinViewer παρέχει τέτοια πλεονεκτήματα τόσο πριν,κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την διαδικασία προσέγγισης του αγγειακού συστήματος

Τώρα κατά πόσο θα αξιωθούμε να αποκτήσουμε εμείς τέτοια τεχνολογία στα νοσοκομεία μας δεν θα το σχολιάσω.Το σίγουρο πάντως είναι ότι υπάρχει.

Μέχρι τότε ας βάλουμε στόχο την κάλυψη αναγκών σε..γάζες και betadine…

About Κώστας Πανάγος

Δείτε επίσης

Η παράνοια του διαδικτύου: Ένας 6χρονος έβγαλε εννιά εκατ. από το youtube (video)

Ο Ράιαν βρίσκεται στην όγδοη θέση των καλύτερα αμειβομένων You Tubers για το 2017, σύμφωνα ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *