Αφετηρία / Slide show / Να γίνουν αυτοί Έλληνες! Όχι εμείς Ευρωπαίοι…

Να γίνουν αυτοί Έλληνες! Όχι εμείς Ευρωπαίοι…

Faces-of-Refugees-In-Europe-News-650x390

Τόσο καιρό γυρνάνε στο μυαλό μου διάφορα σχετικά με την Ευρώπη… όπως οι εκφράσεις του στυλ «θέλαμε να μπούμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση…», «ωραίος Ευρωπαίος είσαι εσύ που πετάς κάτω το σκουπίδι σου», «στην Ευρώπη δεν καπνίζουν μέσα σε κλειστούς χώρους» και άλλα τέτοια διάφορα που σίγουρα έχετε πει σε συμπολίτες σας ή έχουν πει κάποιοι σε εσάς! Τι να την κάνω εγώ τέτοια Ευρώπη; Να την βράσω.. Μια Ευρώπη που δεν νοιάζεται για τους συνανθρώπους της… Μια Ευρώπη με ένα άλλο σκεπτικό «μακρυά από μας και όπου θέλει ας είναι…» Τελικά μου δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Βλέπω πως οι Ευρωπαίοι τόσα χρόνια έχουν καλούς τρόπους συμπεριφοράς(!), οδικής κυκλοφορίας, καθαριότητας, λιτής ζωής και πολλά άλλα καλά! Που όταν μπαίναμε κι εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να υιοθετήσουμε αυτόν τον καλό τρόπο.

skopiasunora_684478839

Δεν λέω.. Θα ήταν πολύ καλό και ίσως το ιδανικό να γινόταν και ο δικός μας ο λαός έτσι! Αλλά έχει αρχίσει να γίνεται! Μαθαίνουμε σιγά σιγά!

Αλλά όσο το σκέφτομαι ξανά και ξανά…και με όλα αυτά που βλέπω και ακούω.. καταλήγω στο εξής συμπέρασμα.. Να γίνουν αυτοί Έλληνες! Ήρθε ο καιρός να μάθουν και κάτι από εμάς! Να μάθουν να έχουν μεγαλοψυχία και συμπόνια! Πάρ’ όλα τα προβλήματα που έχουμε σαν κράτος, παρ’όλη την οικονομική κρίση που μας δέρνει και πάμε από το κακό στο χειρότερο, προσπαθούμε, συμπαραστεκόμαστε και βοηθάμε τους συνανθρώπους μας! Είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και δίνουμε ότι μπορούμε από το υστέρημά μας! Αυτοί είμαστε! Όταν όλοι κλείνουν τις πόρτες τους, τα σύνορα τους εμείς είμαστε εκεί και βοηθάμε!

eidomeni_laspes

Κοιμηθείτε ήσυχα Ευρωπαίοι! Δεν θα έρθουν στην πόρτα σας.. Δεν θα σας πειράξουν! Όσο έχετε κλειστά τα σύνορα οι πρόσφυγες με τα παιδιά τους θα κοιμούνται στις λάσπες! Αλλά και όταν… και αν ανοίξετε τα σύνορα πάλι δεν θα σας πειράξουν! Αυτοί οι άνθρωποι ζητούν ένα καλύτερο αύριο. Θέλουν μια φυσιολογική ζωή χωρίς βόμβες! Δεν θέλουν το κακό σας…

Παραδειγματιστείτε λοιπόν μια φορά και από τους Έλληνες και ανοίξτε κι εσείς την αγκαλιά σας!

About Κάτια Αντωνάκη

Δείτε επίσης

Η «ανταρσία της ανακωχής» τα Χριστούγεννα του 1914

Τα πρώτα Χριστούγεννα από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το χειμώνα του 1914, πάνω ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *