Αφετηρία / Slide show / Μεγάλη πόρτα θα διαβείς!

Μεγάλη πόρτα θα διαβείς!

«Έλα, κορίτσι μου, να σου πω τη μοίρα σου, να σου πω το ριζικό σου. Να διαβάσω τα χεράκια σου, να δω τα όνειρά σου. Να δω τσ’ επιθυμίες σου και τα μελλούμενά σου». Και κάπου εκεί, μέσα στην ομίχλη, έρχεται αυτή η μεγάλη πόρτα που τη διαβείς, δεν την διαβείς, πάλι μεγάλη πόρτα θα διαβείς!!

Ξέρετε, αυτές οι μεγάλες πόρτες είναι παντού! Ζουν ανάμεσά μας, όπως θα έλεγε κι ένας αγαπημένος μου άνθρωπος. Όμως αυτό που έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τον τελευταίο καιρό είναι ότι ζουν μέσα μας και περιμένουν να πάρουμε μία απόφαση.

Συνήθως αυτές οι αποφάσεις που αποτελούν το μαγικό κλειδί, είναι εκείνες που μας φέρνουν αντιμέτωπους με τους φόβους και τα πάθη μας. Όταν κάνουμε το βήμα να πετάξουμε από πάνω μας ό,τι μας βαραίνει και να γίνουμε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας, τότε γυρίζει το κλειδί.

Επίσης μπορεί να είναι και οι αποφάσεις που θα έρθουν μέσα από την υπέρβαση. Όταν, δηλαδή, αποκοπούμε από κάτι που αγαπάμε γιατί έκλεισε ο κύκλος του. Και δεν είναι κακό να κλείνουν οι κύκλοι. Το κακό είναι όταν προσπαθούμε να τους ξεχειλώσουμε.

Η νονά μου μού έδινε πάντα τις καλύτερες συμβουλές και μία από αυτές ήταν: «Να φεύγεις από κάπου όταν ακόμη υπάρχει αξιοπρέπεια. Μην επιτρέψεις να χαθεί και μετά φύγεις, γιατί τότε θα έχεις χάσει κι ένα κομμάτι του εαυτού σου». Αυτό φυσικά ισχύει για κάθε είδους σχέση, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε αυτή με τους φόβους μας, που μας φθείρει και μας περιορίζει.

Οπότε νομίζω ήρθε η ώρα να την ανοίξουμε την πόρτα και να εξερευνήσουμε τις ευκαιρίες που κρύβει μέσα της. Πιο μεγάλοι και πιο δυνατοί.

Τις καλύτερες ευχές μου!

About Μαρία Φραγκάκη

Δείτε επίσης

Η παράνοια του διαδικτύου: Ένας 6χρονος έβγαλε εννιά εκατ. από το youtube (video)

Ο Ράιαν βρίσκεται στην όγδοη θέση των καλύτερα αμειβομένων You Tubers για το 2017, σύμφωνα ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *