Αφετηρία / Slide show / ΕΓΩ: Ο μεγαλύτερος εχθρός του Ανθρώπου

ΕΓΩ: Ο μεγαλύτερος εχθρός του Ανθρώπου

10659414_334730573402894_8622063336215835117_n

Πιστεύω σε μια φιλόξενη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς

Πιστεύω στη δυναμική της προσπάθειας για αλλαγή

Πιστεύω στους ανθρώπους που προσφέρουν χρόνο ή και αναγκαία αγαθά σε εκείνους τους συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη ώστε να κοιμηθούν ήσυχα το βράδυ.

εγώ-εμείς ok

Η κοινότητα των αλληλέγγυων δείχνει τον δρόμο της αλλαγής.

Όταν θέλεις κάτι πολύ και σε εμπνέει γίνεται πραγματικότητα. Η κοινότητα αλληλεγγύης στη Λέσβο έκανε πραγματικότητα το σκοπό της. Να βοηθήσει όλους τους πρόσφυγες που έφταναν ζωντανοί στο νησί εξασφαλίζοντας τους τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Η κοινότητα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα ανταποκρίθηκε. Εδώ και 1,5 μήνα δεν μπορούν να δεχτούν άλλα είδη πρώτη ανάγκης γιατί δεν χρειάζονται. Όλοι έχουμε να δώσουμε από λίγο σε όσους δεν έχουν τίποτα.

Το προσφυγικό ζήτημα και οι εικόνες νεκρών μικρών και μεγάλων παιδιών στις ακτές Τουρκίας και Ελλάδας ευαισθητοποίησαν, παρακίνησαν και δημιούργησαν μια κοινότητα Ανθρώπων που έβαλαν πρώτα το ΕΜΕΙΣ και μετά το εγώ!

Το ΕΓΩ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους

EGO

Το ΕΓΩ είναι ο μεγάλος εχθρός της αλλαγής. Το ΕΓΩ έχει καταστρέψει τις σχέσεις, τη φύση, την εργασία και εντέλει τον ίδιο τον άνθρωπο. Από την άλλη το ΕΓΩ είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου και προχωράω χωρίς να υπολογίζω των αντίκτυπο των πράξεων μου σε άλλους ανθρώπους. Δεν με νοιάζει γιατί δεν είναι το ΕΓΩ μου! Είναι σαν να μπαίνω στον αυτόματο πιλότο με μόνο προορισμό την ικανοποίηση του ΕΓΩ μου.

Από το πιο απλό μέχρι το πιο τρελό σου όνειρο.

Η αλλαγή θέλει τσαγανό για να ξεβολευτείς. Ο δρόμος της αλλαγής είναι ο πιο δύσκολος που έχεις ακολουθήσει μέχρι τώρα στη ζωή σου. Όσο πιστεύεις ότι δεν μπορείς να τον περπατήσεις δεν θα τα καταφέρεις και θα τσακιστείς. Η αλλαγή δύσκολα συμβαίνει αλλά όταν την αντικρίσεις θα ενθουσιαστείς, θα εμπνευστείς και να συνεχίσεις να προσπαθείς. 

About Trevor

Δείτε επίσης

Μοσκοβισί: Αυτοί είναι οι τρεις πυλώνες για να περάσει η Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή

Την οδό που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα προκειμένου να περάσει στη μεταμνημονιακή εποχή ...

One comment

  1. Πολυ καλο αρθρο παιδια. Συνεχίστε την καλη δουλεια να εχουμε και κατι καλο να βλεπουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *